Lokacija

Vidi mapu

nasa adresa

KAKO dO nAS

Župa, prestonica loze i vina, tradicionalni predeo srpskog vinogradarstva i vinarstva. Pratite trag miomirisa vina pa ce te na polovini magistralnog puta Krusevac-Kraljevo jednostavno pronaci selo Rujisnik na osuncanim obroncima koji prerastaju u planinu Goc.

Rujisnik
Trstenik 37240
Serbia
Tel: +381-037 716 866
Mob: +381-063 659 766

prodaja domaceg vina

Vinarija "Podrum"

Vizija – Poceci i nastanak vinarije Spasojevic Pre tri decenije Milomir Spasojevic je napustio rodno selo Rujisnik, lepo selo na desnoj obali Zapadne Morave. Pozdravio se od svojih starih vinograda čija je loza trajala od vinograda starih Rimljana, pa vijugala kao dobro Manastira Pantelejmona, sve dok pre dva veka nije postala posed Spasojevica. Pre dvadeset osam godina, Milomir je svoju dvesta godina staru porodičnu tradiciju počeo da nadograđuje u vinariji Rebbaugenossenschaft Spiez u Švajcarskom Kantonu Bern, gde se sreo sa nemačkom preciznošću i francuskom prefinenošću, a onda poželeo da stečeno znanje primeni i prenese na sina Dragana i unuka Branka u rodnoj Srbiji i vratio se kući. Opet je loza Spasojevica nikla u porodičnom vinogradu. Višak roda i lišća je uklanja pred zrenje da bi najbolji grozdovi bili najbliže suncu. Svaki drugi red čokota je zatravljen, pa korisna flora i fauna pobeđuje štetnu. I tako se prvi put u Srbiji primenjuje ovaj vid ekološke proizvodnje vina. Danas je pred Vama brend "Podrum" naše porodične vinarije, koji obuhvata vina po mnogo čemu specifična i jedinstvena, što je i bio naš cilj.e. Znanja preneta generacijama kao i savremena i naučna dostignuća u proizvodnji grozdja i vina koja su postignuta u razvijenim zemljama nije bilo moguće primeniti bez poznavanja: osnovnih pojmova iz biologije voćaka, klimatskih i edafskih uslova, najvažnijih načina proizvodnje sadnica kod pojedinih vrsta, izbora najznačajnijih sorti i podloga za pojedine rejone, tehnike i tehnologije proizvodnje sadnica, nege i zaštite od prouzrokovača biljnih bolesti, štetočina i korova, vađnja i manipulacije sadnicama do sadnje u voćnjaku, pa smo edukacijom iz ovih oblasti posebno obratili pažnju. Svoja dugogodišnja kao i dostignuća kod nas i u svetu iz ove oblasti, pokušali smo da na praktičan načina prenesemo na proizvodnju u našoj kompaniji.

Nas tim

Mi proizvodimo vrhunska vina

team

Vlasnik i direktor MilosavSpasojevic Nastavljac tradicionalne i zacetnik nove tehnoloski unapredjene vinarije "Spasojevic PR"

team

Pi-Ar menadzer Milosav Spasojevic Menadzer distribucije vina, organizator poseta vinariji "Podrum"

team

Enolog MilosavSpasojevic Kontrola kvaliteta vina.

Nasa prica

Vinarija Rujisnik

Selo Rujisnik, podno Goca, gde se nalazi Vinarija "Rujisnik", oduvek je bilo poznato po uzgajanju vinove loze i vinarstvu. Osunčane padine, struktura zemljišta, ruža vetrova i povoljna klima ovog Zupskog kraja su prirodna blagodet koja je pretočena u najkvalitetnija vina Vinarije "Rujisnik" . Korisćenjem najsavremenije tehnologije, svetskih trendova, naučnih saznanja i tradicije generacija, Vinarija "Rujisnik" je postala lider među proizvđjačima vina celog balkanskog regiona. Vinarija "Rujisnik" se pored proizvodnje vina bavi i vinskim turizom na vrhunskom nivou, što potvrđuje godišnja poseta od preko 15.000 ljubitelja vina u okviru organizovanih i individualnih poseta. U okviru naše ponude pruža Vam se mogućnost obilaska vinograda i vinarije u pratnji stručnog vodiča i degustacija naših vina. Pored dobro poznatih brendova kao sto su Trijumf, Trijumf Barrique, Rujisnik Selection, Harizma i Varijanta, ljubitelji vina mogu da degustiraju i Trijumf Noir, Viziju i Rodoslov.

1953. godine, nastala je Vinarija "Rujisnik", u kojoj se iz grozdova sazrelih pod blagim jesenjim suncem, u savremeno opremljenim podrumima proizvode vina zaštićenog geografskog porekla koja su od Ministarstva Poljoprivrede Republike Srbije proglašena vrhunskim. Zupski majstor vina, višestruki je dobitnik zlatnih medalja na Beogradskom sajmu "Svet Vina", i poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, za vino Šardone.

full-size photo
Free Web Hosting